dimecres, 27 d’agost de 2008

Llocnou en festes! 399 anys d'història."Llocnou de Sant Jeroni té quasi la forma d'una escopeta. El canó seria la part alta i la culata la part baixa en la qual s'estén el poble una miqueta en profunditat just per on passava antigament el camí ral que anava a Almiserà i que es denominava el Ravalet (actual carrer de Sant Josep). En realitat, Llocnou és el típic poble que ha crescut al llarg d'una via de comunicació, el camí ral, que en l'actualitat és la carretera de Gandia a Albaida. El camí continuava cap a l'actual Venta d'Andreu, després baixava a Ròtova, passava per dins de la població, creuava el que hui és la carretera per allà quasi el pont del riu Vernissa en dirrecció a Palma, i d'allí buscava Beniflà i, per Rafelcofer, arribava a Oliva."
Josep Camarena i l'ocàs del món rural (viatge a la Safor) d'Ignasi Mora.

[ Si Gandia és la meua ciutat, Llocnou és el meu poble. Les seues festes són del 12 al 16 d'agost, des d'ací us convide a conèixer-lo. ]

4 comentaris:

Anònim ha dit...

En plena "resaca" festera, al menys en quant a efectes "colaterals", és bonica la cita d'un llibre que també és història, en certa manera, i en el bon sentit de l'expressió.
Ànim!

Anònim ha dit...

Estaves molt guapa de festera!
Una abraçada ben forta.

Ali.

Anònim ha dit...

i Lloc Nou té un restaurant on poder menjar les millors coquetes de dacsa de La Safor! :)

Jordi Puig ha dit...

amb permís de les de Ròtova ;P